Roosendaals Kamerkoor
o.l.v. Ted van der Heijdt en
Tannie van Loon , orgelbegeleiding en orgelsoli
met muziek van Stanford, Rheinberger, Busto e.a.
De toegangsprijs bedraagt € 10,-, incl. een consumptie in de pauze.
Vrienden van de Koepelkerk betalen € 7,50. Kinderen gratis.
U kunt kaarten kopen aan de zaal, voor aanvang van het concert.
Ted van der Heijdt legde al op jeugdige leeftijd examens af aan het Institut Musical Européen te Besançon, waar zijn docent Leo Hanssen uit Breda jurylid was. Aan het Rotterdams Conservatorium zette hij zijn studie voort bij Frans van Hoek. Voor het diploma uitvoerend musicus volgde hij tevens lessen bij Alex van Amerongen, recensent van NRC. Aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten studeerde hij kamermuziek bij Frederic Meinders. Als pianist in kamermuziekcombinaties speelt hij met nagenoeg alle instrumenten samen. Tijdens zijn studie in Rotterdam nam hij ook les in stemvorming, zang en koordirectie. Ted was oprichter en dirigent van Kamerkoor Florestan en volgde Leo Hanssen op als dirigent van het Heilig-Hartkoor in Breda. Bij het Roosendaals Kamerkoor is het goed mogelijk afwisselende, thematische programma’s te maken waarbij spelen en dirigeren beide aanwezig zijn.
Ted speelt de piano- en celestapartijen bij het nieuwe Zeeuws Kamerorkest TY en verzorgt met leden van het orkest ook schoolconcerten. Ted is docent piano aan het Centrum voor de Kunsten in Bergen op Zoom. Bovendien is hij dirigent van vrouwenkoor Mea Dulcea, eveneens in Bergen op Zoom.
In het jubileum jaar van de Nederlandse componist Simeon ten Holt speelde hij als een van de vier pianisten van het Ravelijnkwartet succesvolle uitvoeringen van diens Canto Ostinato.
Tannie van Loon (1974) studeerde achtereenvolgens schoolmuziek, piano en orgel aan het Brabants Conservatorium in Tilburg; piano bij Ton Demmers en orgel bij Bram Beekman.
Zij treedt regelmatig op als soliste en begeleidt op projectbasis diverse koren.
In de afgelopen jaren heeft zij o.a. mogen concerteren in de kathedralen van Den Bosch, Brugge, de Thomaskirche in Leipzig, de Dom van Wenen en het klooster in Melk.
Het Roosendaals Kamerkoor, opgericht in 1971, heeft voornamelijk kamermuziek op het repertoire. Er wordt veel a capella gezongen, maar regelmatig wordt het koor instrumentaal begeleid; de laatste jaren o.a. door piano, orgel, harp en een blazersensemble.
Sinds het aantreden in 2002 van Ted van der Heijdt als dirigent, is het kamerkoor sterk gegroeid, zowel in technisch als in muzikaal opzicht. Trots zijn wij dan ook op de nominatie voor de Cultuurprijs 2010 van de stad Roosendaal.
Het Kamerkoor bestond in 2011 veertig jaar. In verband met dit jubileumjaar hebben wij een buitenlandse reis gemaakt, een concertreis naar Oxford en Canterbury in Engeland. In 2012 hebben wij weer deelgenomen aan de CuMa in Roosendaal met een mooi en divers programma, evenals aan het Middelburg VÓLKoren festival op 1 juni. In juli hebben wij een optreden gehad in de beroemde Paroise St. Sulpice in Parijs (onder meer bekend van de Da Vinci Code). Eerst verzorgden wij de muzikale begeleiding van de mis en na afloop konden wij nog een mini-concert van zo’n twintig minuten geven. In december hadden wij een gezamenlijk kerstconcert in Bergen op Zoom met het dameskoor Mea Dulcea en het mannenkoor Fortissimo. Op 2e Kerstdag zongen wij ons eigen kerstconcert in de Onze Lieve Vrouwekerk in Roosendaal.
Voor 2013 hebben wij weer een geheel nieuw repertoire ingestudeerd, bestaande uit vooral Engelstalig repertoire van Charles Stanford, maar ook werken van de Spaanse componist Javier Busto en de Amerikaanse componist Morten Lauridsen. Voor 2014 staat een concertreis naar Duitsland op het programma met o.a. optredens in Keulen, Weimar, Erfurt en Leipzig.
Maak het door uw aanwezigheid mede mogelijk deze serie ook in de toekomst te kunnen voortzetten en….breng iemand mee !