WANDEL ROND IN AFRIKA

Op deze expositie gaan wij een aantal landen bezoeken van dit continent.

Meerdere landen met zoveel kleuren en geschiedenis bezoeken is een beleving op zich. Dit maakt de werkgroep Expositie van Cultuur Moerdijk mogelijk en wel op 11 en 12 juni 2022 van 13.00 tot 17.00 uur op de locatie: Bij Verhoeven, Kerkstraat 8 in Zevenbergen.
En ook nu weer met een gratis entree.


De slagwerkgroep TAM TAM FOLA D’AFRIQUE treedt op zaterdag en zondag op.
SIYA KHONA geeft op de zondag een optreden terwijl op de zaterdag MAKASI
de Afrikaanse trommels laten horen. Deze groepen begeleiden de rondwandeling in Afrika.
Alle drie de groepen zijn opgeleid door de slagwerkdocent Sander Berkvens.

Naast de traditionele djembé worden ook andere instrumenten gebruikt zoals de West-Afrikaanse bastrommels ‘doun-douns’, voorzien van handgesmeden bellen en bespeeld met stok en pin. Verder wordt ook de krin bespeeld: één van de oudste instrumenten en ook wel de ‘eerste telefoon’ genoemd.

Fred Kroon, met zijn groep SIYABONGA, laat zien wat er gemaakt wordt door inwoners
van Zuid-Afrika en Swaziland. Ook uit Madagaskar en Oeganda heeft hij meerdere kunstwerken meegenomen, die daar gemaakt zijn.


Verschillende kunstwerken uit de Congo en Zaïre laat Michael Bastiaansen zien. Deze zijn door zijn zussen zijn meegebracht die daar gewerkt hebben. Natuurlijk is ook Zimbabwe vertegenwoordigd met bijzondere beelden gepresenteerd door Titambire Linda Vos.

Kunst uit Ghana heeft Toos Reinier meegenomen; zo leren wij ook een beetje dat land kennen en hun producten. De wereldwinkel Zevenbergen laat ook verschillende Afrika kunststukken zien.
Aad van Munnik brengt een verzameling zowel gereedschappen, waar de inwoners mee werken, als maskers en houtwerkkunst mee.
Ellen Broere, die meerdere keren bij ons geëxporteerd heeft met haar bijzondere Powertex kunststukken heeft ook nu weer mooie Afrikaanse beelden gemaakt. Riet Damen, Joke Rijnart, Martie Driver en Rod Szalkay hebben al schilderend Afrika in beeld gebracht.

Ook Kameroen laat zich zien met kunst en sieraden meegebracht door St Mboa SU Cindy Vos. Foto’s uit Tanzania zijn gemaakt door de bekende fotograaf Rudi Campschroer.
Beelden en schilderijen uit Kenia worden meegebracht door Brigitte Tijdink en Ester Luijkx laat ons Afrika zien vanuit haar werk met stoffen en garens

Niet te vergeten: er staan ook verschillende Afrikaanse lekkernijen op tafel. Dus een stukje Afrika proeven hoort ook bij deze expo


Al met al een expositie met veel kleur – smaak – en muziek.


The event is finished.

Datum

11 - 12 jun 2022

Tijd

13:00 - 17:00

Locatie

Bij Verhoeven
Bij Verhoeven, Kerkstraat 8, 4761 CB Zevenbergen

Prijs

Free
QR Code

Reacties zijn gesloten.