The Worst Person in the World

The Worst Person in the World van de Noorse regisseur Joachim Trier gaat over bijna-dertiger Julie, die ondanks haar vele talenten maar niet kan kiezen. ‘Ik moest leren dat ik me niet hoef te schamen als ik ergens in slaag.’

Recensies:
VPRO: 5 sterren
Volkskrant: 5 sterren
AD: 5 sterren

De Noorse regisseur Joachim Trier (1974) is al jaren een van Europa’s beste filmmakers. Hij is alleen niet erg productief. Slechts vijf films in vijftien jaar. Maar misschien zijn die wel zo goed omdát hij de tijd neemt voor zijn fantasierijke grotestadsdrama’s, die altijd over zoekende, jonge mensen gaan.


Ook The Worst Person in the World weer, die vorige zomer in Cannes in première ging. Daarin volgen we bijna-dertiger Julie, die ondanks haar vele talenten maar geen keuzes kan maken. Ze weet niet wat voor werk ze wil doen en ook niet welke man bij haar past.

Plot:
Julie loopt tegen de 30 aan en ervaart een kleine existentiële crisis. Haar talenten weet ze niet te benutten en haar vriendje Aksel, een succesvolle striptekenaar, wil zich nu al een tijdje settelen. Wanneer ze zichzelf op een feestje uitnodigt, ontmoet Julie de charmante Eivind. Al snel verruilt ze Aksel voor deze nieuwe relatie.


Originele titel: The Worst Person in the World
Oorsprong: Noorwegen / Frankrijk / Zweden / Denemarken / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Joachim Trier
Met onder meer: Renate Reinsve, Anders Danielsen Lie en Herbert Nordrum


The event is finished.

Datum

04 nov 2022

Tijd

20:00 - 23:00

Locatie

Theater De Schuur
Theater de Schuur, Kerkstraat 23, 4761 CA Zevenbergen

Prijs

€7,50
QR Code

Reacties zijn gesloten.