Sweet Dreams


Sweet Dreams is de grote winnaar geworden van het Gouden Kalveren Gala. De film van regisseur Ena Sendijarević won maar liefst zes prijzen, waaronder het Gouden Kalf voor beste film. Naast het Gouden Kalf voor beste film won Sweet Dreams in de categoriën beste regie (Ena Sendijarević), beste bijrol (Florian Myjer), beste hoofdrol (Renée Soutendijk), beste costume design (Bernadette Corstens) en beste camera (Emo Weemhoff).


Plot:
Het absurdistische Sweet Dreams speelt zich af op een suikerplantage in Nederlands-Indië, rond 1900. Op een afgelegen Indonesisch eiland, tijdens de nadagen van het koloniale tijdperk, valt de Nederlandse suikerfabrikant Jan (Hans Dagelet) plotseling dood neer voor de ogen van zijn vrouw Agathe (Renée Soutendijk). Hun vervreemde zoon Cornelis (Florian Myjer) en zijn hoogzwangere vrouw Josefien (Lisa Zweerman) arriveren vanuit Nederland om het familiebedrijf over te nemen. Tot ieders ontzetting blijkt Jans concubine Siti (Hayati Aziz) een sleutelrol in zijn testament te vervullen. Te midden van een opstand van de Indonesische arbeiders, begint een kat-en-muis-spel waar niemand heelhuids uit zal komen.

Sweet Dreams combineert meedogenloze satire en een uitbundige esthetiek in een verhaal over de ondergang van het Europese kolonialisme.

Regie: Ena Sendijarevic
Cast: Renée Soutendijk, Lisa Zweerman, Florian Myjer, Hans Dagelet, Hayati Azis, Rio den Haas, Muhammad Khan en Peter Faber
Land en taal: Nederland, Nederlands en Bahasa gesproken


The event is finished.

Datum

29 mrt 2024

Tijd

20:00 - 22:30

Locatie

Theater De Schuur
Theater de Schuur, Kerkstraat 23, 4761 CA Zevenbergen

Prijs

€8,50
QR Code

Reacties zijn gesloten.