She Said


Drama over de totstandkoming van het artikel van Jodi Kantor en Megan Twohey in de New York Times in 2017, dat zowel de val van filmproducent en seksueel roofdier Harvey Weinstein als de opkomst van #MeToo inluidde.


Het probleem van journalisten Twohey en Kantor is dat geen vrouw met naam genoemd wil worden in hun opzienbarende artikel over filmbaas Harvey Weinstein. In deze film halen ze alles uit de kast om toch te kunnen publiceren.


In 2017 schreven Jodi Kantor (Zoe Kazan, l.) en Megan Twohey (Carey Mulligan) voor de New York Times een geruchtmakend artikel over de losse handjes van Miramax-baas Harvey Weinstein. Deze film laat zien hoe ze het artikel schreven. Ze pleegden talloze telefoontjes, ontmoetten veel vrouwen en vlogen van hot naar her. Het was algemeen bekend dat Weinstein in badjas op actrices en medewerksters afstapte en alle vrouwen in zijn omgeving werd verteld dat ze bij afspraken met de filmbaas beter op een stoel met armleuningen konden gaan zitten en dat ze altijd een extra laag kleding aan moesten doen ter bescherming. Het misbruik van Weinstein lijkt stelselmatig en aan verklaringen is geen gebrek, alleen worden de vrouwen dermate onder druk gezet, met telefoontjes of geheimhoudingsverklaringen, dat niemand met naam en toenaam in de krant wil. Wat nu?


Drama | 129 minuten
Oorsprong: Verenigde Staten
Geregisseerd door: Maria Schrader
Met onder meer: Carey Mulligan, Zoe Kazan en Patricia ClarksonThe event is finished.

Datum

14 apr 2023

Tijd

20:00 - 22:30

Locatie

Theater De Schuur
Theater de Schuur, Kerkstraat 23, 4761 CA Zevenbergen

Prijs

€7,50
QR Code

Reacties zijn gesloten.