Uitverkocht; Première: Wild Port of Europe

Alle 3 de voorstellingen zijn uitverkocht. Hou deze pagina in de gaten, zodra er afzeggingen binnenkomen, komen er weer tickets in de verkoop. Wanneer je een mail stuurt naar Cine7@cultuurmoerdijk.nl krijg je hier ook bericht van.


Opgenomen in het haven gebied van Moerdijk, unieke kans om deze film bij ons gelijktijdig met de première te bekijken. Cine7 maakt er vrijdagavond een speciale voorstelling met een inleiding van Roland-Jan Buijs.

Twee extra voorstellingen zonder inleiding zijn er op zondagmiddag, om 13:00 en om 15:30.

Wild Port of Europe is een gedramatiseerde natuurfilm over de onverwachte rijkdom, veerkracht en dynamiek van de natuur in het grootste en drukste aaneengesloten transport- en industriegebied van Europa.

De setting wordt gevormd door Port of Rotterdam, de Nieuwe Waterweg, de Oude en Nieuwe Maas, Port of Moerdijk, het Hollands Diep en de omliggende industriegebieden. Hier ligt het (economische) zwaartepunt van de Nederlandse productie- en transporteconomie.


De film is een ode aan de bijzondere flora en fauna die zich in deze gebieden, tegen alle verwachtingen in, minstens zo rijk – zo niet rijker en diverser – ontwikkelt als de natuur in onze Nederlandse nationale parken. Op de snijlijn tussen ogenschijnlijke tegenpolen – industrie en natuur – evolueert de klassieke ‘circle of life’ hier tot de ‘Re-cycle of life’.


Het verhaal van Wild Port of Europe wordt geheel verteld vanuit het perspectief van de dieren die in deze drukke havengebieden leven. De individuele karakters nemen de kijker mee in de aandoenlijke, de dramatische, maar ook de humoristische momenten in hun levens. De industriële omgeving en de menselijke bedrijvigheid vormen daarbij het kader en komen ook als zodanig in beeld.

Dit is Wild Port of Europe! Enigszins onbedoeld.


Maar de natuur kent geen grenzen.

Zeehonden, bunzingen, kleine mantelmeeuwen, egels, patrijzen, rugstreeppadden, tapuiten, Chinese wolhandkrabben en ontelbare zeldzame orchideeën… Onverwacht duiken al deze planten en dieren op in de nieuwe ruimte die de mens creëert voor zichzelf; voor zijn industrie; zijn logistieke operaties en zijn energiebehoefte. Tot voor kort was ‘de natuur’ daarbij de gedoodverfde verliezer. Maar dat tij begint te keren. Want de wereldwijde, dramatische val in de biodiversiteit en de dreigende gevolgen van klimaatverandering verlangen een andere koers.


Over de makers:


Wild Port of Europe is een productie van Veldkijker, een film van Willem Berents en Melanie Kutzke. In 2016 kwamen zij in de unieke gelegenheid om natuuropnamen te maken op een afgesloten industrieterrein in de haven van Moerdijk ten bate van de beeldencollectie van Stichting Natuurbeelden en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. De daar aanwezige diversiteit aan planten en dieren verraste hun enorm en inspireerde de makers tot een grootse bioscoopfilm over Nederlandse havennatuur: Wild Port of Europe.


Oorsprong: Nederland
Geregisseerd door: Willem Berents
Met onder meer: Sacha de BoerThe event is finished.

Datum

21 okt 2022

Tijd

20:00 - 23:00

Locatie

Theater De Schuur
Theater de Schuur, Kerkstraat 23, 4761 CA Zevenbergen

Prijs

€7,50
QR Code

Reacties zijn gesloten.