Plus que Jamais (More than ever)


Plot: De jonge Hélène (Krieps) weet dat ze gaat sterven, maar kan niet terecht bij haar vriendje Matthieu (Ulliel), die nog wanhopig vasthoudt aan haar leven. Online ontmoet Hélène Bent (Floberg), een stoïcijnse blogger uit Noorwegen die zelf de dood in ogen heeft gekeken. Hij begrijpt haar veel beter, zodat Hélène haar bullen pakt en besluit hem te bezoeken. Fraai liefdesdrama met zwart randje, dat wel emotioneert maar nooit sentimenteel wordt. Uitstekend gespeeld door Krieps, en strak geregisseerd door de Duitse Emily Atef.


Over de film: Ulliel voert je makkelijk mee in Matthieus strijd. Tegelijkertijd blijft Plus que jamais vooral verankerd in Hélènes perspectief, wat je de gelegenheid geeft om te zien dat Krieps zonder meer een van de beste actrices van het moment is. Met haar spel doet ze je tijdens Hélènes aanvallen letterlijk naar adem happen, terwijl ze voortdurend de wilskracht van haar personage weet bloot te leggen.

En dan gaat het niet alleen om de wil om te leven, maar ook om de kracht om te sterven. In het bijzonder aangrijpende Plus que jamais blijken dat twee kanten te zijn van dezelfde bitterzoete werkelijkheid.


Regie: Emily Atef
Met onder andere: Vicky Krieps, Gaspard Ulliel, Bjørn Floberg, Sophie Langevin, Valérie Bodson
Oorsprong: Frankrijk / Duitsland / Luxemburg / Noorwegen
Duur: 123 minThe event is finished.

Datum

03 nov 2023

Tijd

20:00 - 22:30

Locatie

Theater De Schuur
Theater de Schuur, Kerkstraat 23, 4761 CA Zevenbergen

Prijs

€8,00
QR Code

Reacties zijn gesloten.