Pianist Nikola Meeuwsen


Op zondag 14 januari 2024 om 14.00 uur treedt de 21-jarige pianist Nikola Meeuwsen op in de Stad Klundert aan de Molenstraat 31 te Klundert.


Programma:

Ludwig van Beethoven , 6 bagatelles Opus 126

Franz Schubert Drei Klavierstücke D965

Johannes Brahms Intermezzo Opus 117

Robert Schumann Sonate nr 1 Opus 11Biografie:
Pianist Nikola Meeuwsen (2002) is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een volwassen pianist die alle kwaliteiten in zich verenigt om een geweldige muzikale toekomst voor zich te hebben.
Als kind wist Nikola dat hij pianist wilde worden na het beluisteren van Horowitz’ uitvoering van het 3e pianoconcert van Rachmaninoff. Al snel werd zijn enorme talent herkend en erkend: Vanaf jonge leeftijd won Nikola diverse concoursen, waaronder in 2012 het Steinway Concours en in 2014 het Koninklijk Concertgebouw Concours. In 2019 kende het Concertgebouw hem de prestigieuze Concertgebouw Young Talent Award toe.

In de zomer van 2022 schreef Nikola de Grachtenfestival-prijs op zijn naam, hij is daarmee de jongste winnaar tot nu toe. De jury van het festival, motiveerde de prijs als volgt: Nikola Meeuwsen kenmerkt zich door zijn kraakheldere muzikale denken; in zijn spel vallen stilte en beweging briljant samen. Zijn gedachtegang is pure poëzie.

Nikola krijgt in de editie 2023 van het Grachtenfestival als artist in residence carte blanche om een aantal concerten samen te stellen. Als solist trad Nikola op met het Residentie Orkest en het Nederlands Kamerorkest en hij was in solorecitals te horen door heel Nederland.

In januari 2024 maakt hij zijn debuut eerst in de Stad Klundert en daarna in het Koninklijk Concertgebouw.
Nikola Meeuwsen is een veelgevraagd gast op festivals. Hij speelde bij de festivals: Kamermuziek Schiermonnikoog, het Internationaal Kamermuziek Ede en Klassiek NU!

In 2022 trad hij op bij het Gwyl Machynlleth Festival in Wales, op uitnodiging van pianist en artistiek leider Julius Drake. In juni 2023 maakte Nikola zijn debuut op het St. Magnus Festival op de Orkney-eilanden. Hij speelde er een solorecital en trad op met het Ragazze Quartet.

Nikola studeert sinds 2014 bij Marlies van Gent en bij Enrico Pace aan de prestigieuze Accademia Pianistica di Imola. Daarnaast studeert hij aan de Koningin Elisabeth Kapel in Brussel bij Frank Braley en Avedis Kouyoumdjian. Hij trad op als kamermusicus met het Matangi Kwartet, violist Alexander Kerr, altviolist Vladimir Mendelssohn en in pianoduo’s met Igor Roma, Anna Fedorova, Thomas Beijer en Enrico Pace.The event is finished.

Datum

14 jan 2024

Tijd

14:00 - 16:00

Locatie

De Stad Klundert
De Stad Klundert, Molenstraat 33, 4791 HL Klundert

Prijs

€17,50
QR Code

Reacties zijn gesloten.