Oppenheimer (Uitverkocht!)


Op dit moment zijn de kaarten uitverkocht, hou de site in de gaten, kaarten worden vrijgegeven bij afzeggingen. Je kunt ook een mail sturen naar cine7@cultuurmoerdijk.nl, je krijgt dan bericht als er nog kaarten beschikbaar komen.


De epische thriller Oppenheimer is het fascinerende verhaal van een raadselachtige man die, om de wereld te redden, het risico moet nemen dat deze wordt verwoest.


Een indrukwekkende biopic over J.Robert Oppenheimer, de ‘vader van de atoombom’. Van zijn studententijd in Engeland in de jaren twintig, waar hij Bohr en de kwantummechanica leerde kennen, tot de geheime verhoren in de jaren vijftig, toen de gevierde wetenschapper verdacht werd van communistische sympathieën. Alles komt voorbij, maar zwaartepunt is het ontwikkelen, bouwen en tot ontploffing brengen van de atoombom in Los Alamos, New Mexico. Zoals altijd bij Nolan (Inception, Interstellar, Dunkirk) is Oppenheimer een visueel spektakelstuk geworden (de prachtige beelden zijn van de Nederlandse cameraman Hoyte van Hoytema), maar Nolan gunt ons ook een kijkje in het gekwelde brein van Oppenheimer zelf, die wist dat de wereld na zijn uitvinding voorgoed veranderd was.


Plot:
De jonge J. Robert Oppenheimer is een briljante fysicus. Omdat hij in de Verenigde Staten niet langer intellectueel uitgedaagd kan worden – er worden anno 1926 immers nog geen colleges over kwantumfysica gedoceerd – besluit hij om naar Europa te trekken om zich onder meer aan de universiteiten van Cambridge en Göttingen verder te bekwamen. Vastberaden trekt hij terug naar de VS om er aan de natuurkundefaculteiten van Caltech en Berkeley een kwantumfysicatak uit te bouwen. Het duurt dan ook niet lang alvorens de populaire ‘Oppie’ ook op de radar van de Amerikaanse overheid belandt. Wanneer in 1938 kernsplitsing wordt ontdekt én enkele jaren later de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, wordt Oppenheimer aangesteld om het eerste atoombom-project te leiden. De VS zijn er immers van overtuigd dat het ‘hebben’ van een atoombom alle onrust in de wereld kan oplossen. Maar dat blijkt uiteindelijk helemaal anders uit te draaien…


Regie: Christopher Nolan
Cast: Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey jr, Florence Pugh, Alden Ehrenreich, Josh Hartnett, Olivia Thirlby, Dane DeHaan, Jason Clark, Gary Oldman, Kenneth BranaghThe event is finished.

Datum

05 jan 2024

Tijd

20:00 - 23:00

Locatie

Theater De Schuur
Theater de Schuur, Kerkstraat 23, 4761 CA Zevenbergen

Prijs

€8,50
QR Code

Reacties zijn gesloten.