Mauritshuis

Rijksmonument
www.openmonumentendag.nl
Het Mauritshuis
Hofstraat 1
4797 AC  Willemstad

Geopend:
Beide weekenden van 11.00 tot 17.00 uur


Oorspronkelijk heet dit in 1623 gebouwde monument Princehof. Het is in opdracht van Prins Maurits als jachtslot en buitenverblijf gebouwd. Het gebouw heeft twee identieke trapgevels en is een mooi voorbeeld van de Hollandse Renaissance architectuur.

Eén van de mooie middelpunten in Willemstad is het rijksmonumentale Mauritshuis. Het statige pand is ontmoetingsplek, infocentrum of het decor van je huwelijk of partnerschap. Of de uitvalsbasis voor je wandel- of fietstocht. In de voormalige secretariskamer is recent een Canonkamer ontwikkelt. Als op een knop wordt gedrukt doven de lichten en verschijnen op het behang rondom schilderijen van historische figuren zoals prins Maurits en Lodewijk Napoleon. In vogelvlucht word je meegenomen in de turbulente geschiedenis van Willemstad, van de Tachtigjarige Oorlog naar de Tweede Wereldoorlog, het verhaal over de Stelling van Willemstad. In een andere ruimte wordt een korte film getoond over drie dappere timmerlieden die 8.000 Franse krijgslieden op oorlogspad konden stoppen.
Beleef zelf de verhalen in de Canonkamer van het Mauritshuis, onderga de gemoedelijke sfeer, breng een bezoek aan het Mauritshuis.


Exposanten:

Ellen BroereBeeldenellenspowertexcreaties.jimdo.com
Susan MangnusEdelsmedenwww.unodesign.nlThe event is finished.

Datum

10 - 18 sep 2022

Tijd

11:00 - 17:00

Locatie

Mauritshuis
Mauritshuis, Hofstraat 1, 4797 AC Willemstad
QR Code

Reacties zijn gesloten.