Love Life


Love Life is een klein psychologisch drama over omgaan met grote emoties ★★★★ (Trouw)


Plot:
Taeko woont met haar man Jiro en haar zesjarige zoontje Keita uit een vorig huwelijk in een kleine flat in de stad. Hoewel Jiro’s ouders om de hoek wonen, is de familieband niet hecht: ze hebben moeite met het huwelijk en wensen een eigen kleinzoon. Als na een tragisch ongeluk de biologische, dove vader van Keita weer opduikt, raakt de familie nog meer ontregeld. Gedreven door pijn en schuldgevoel stort Taeko zich op het helpen van haar oude liefde, hetgeen haar relatie met Jiro onvermijdelijk op het spel zet.

In Love Life schijnt de getalenteerde regisseur Kôji Fukada opnieuw zijn licht op de complexiteit van menselijke relaties en het omgaan met grote emoties als liefde en verdriet. Het bitterzoete drama werd geselecteerd voor de competitie van Filmfestival Venetië en internationaal door de filmpers bejubeld.


Inspiratie:
Love Life is geïnspireerd op het gelijknamige lied uit 1991 van de Japanse zangeres Akiko Yano, dat tijdens de aftiteling te horen is. Regisseur-scenarist Kôji Fukada hoorde het als twintigjarige en zocht jaren naar manieren om de inhoud („Hoe ver we ook uit elkaar zijn, ik kan evengoed van je houden”) maar vooral het gevoel van de song te vertalen naar film.

Regie: Kôji Fukada
Cast: Fumino Kimura, Kento Nagayama, Atom Sunada, Win Morisaki, Hirona Yamazaki, Tomorô TaguchiThe event is finished.

Datum

02 feb 2024

Tijd

20:00 - 22:30

Locatie

Theater De Schuur
Theater de Schuur, Kerkstraat 23, 4761 CA Zevenbergen

Prijs

€8,50
QR Code

Reacties zijn gesloten.