Living


De film Living draait om Mr. Williams, gespeeld door de Britse acteur Bill Nighy, die in het Londen van 1953 elke dag naar zijn werk op het gemeentehuis gaat. Te midden van de wederopbouw van het land na de Tweede Wereldoorlog is Williams ambtenaar. Plotsklaps wordt bij hem een terminale ziekte vastgesteld, wat hij voor zijn zoon verzwijgt. Ook laat hij zich niet op zijn werk zien. Zijn vroegere collega Margaret spoort hem evenwel aan betekenis te vinden in zijn leven waarna Williams zich toelegt op een bouwproject.


In Living geeft de Britse acteur Bill Nighy (73) een glorieus optreden weg als de man die als een levende dode door het bestaan wandelt. Het is een opmerkelijk fijnzinnige rol, die weleens in aanmerking zou kunnen komen voor een Oscar. Nighy zet de oude kantoorklerk neer als iemand die zijn lege leven alsnog een beetje betekenis wil geven.


Gaandeweg ontstaat een prachtig, melancholisch verhaal over de wedergeboorte van een man die zichzelf lang geleden al had opgegeven. De talentvolle Zuid-Afrikaanse regisseur Oliver Hermanus, bekend van pareltjes als Skoonheid en Moffie, weet daarbij het kleine gebaar te bewaken. Hij filmt Williams’ Werdegang in een intiem, bijna vierkant kader waardoor je alle nuances van het acteerwerk ziet.


Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Japan / Zweden
Geregisseerd door: Oliver Hermanus
Met onder meer: Bill Nighy, Aimee Lou Wood en Alex SharpThe event is finished.

Datum

22 sep 2023

Tijd

20:00 - 22:30

Locatie

Theater De Schuur
Theater de Schuur, Kerkstraat 23, 4761 CA Zevenbergen

Prijs

€8,00
QR Code

Reacties zijn gesloten.