KUNST VAN DICHTBIJ

De werkgroep exposities van Cultuur Moerdijk gaat na enkele jaren weer een kunstexpositie organiseren. Die vindt plaats op 26 en 27 maart a.s. in de locatie: Bij Verhoeven, Kerkstraat 8  in Zevenbergen. Beide dagen van 13.00 – 17.00 uur.  De toegang is gratis.


Kunst van dichtbij, een bijzondere gewaarwording: alle kunstenaars komen uit de gemeente Moerdijk.


De kunstenaarsgroep Stadsekwasten uit Willemstad zijn als groep in 1984 begonnen met schilderen bij de kunstenaar Gerard van Steenbergen die in die periode in Willemstad kwam wonen. Friedie Zijlmans, die hoofdzakelijk werkt met aquarel fantasie onderwerpen en landschappen en Sjaan van Exel, die dieren en landschappen schildert vooral met olieverf maar ook met acryl, zijn vanaf die tijd begonnen. Daarna hebben zich Brigitte Mettrop, die voornamelijk met gemengde technieken portretten, landschappen en grafische fantasieën schildert en Lenie Struyt die met acryl alle mooie plekjes in  Willemstad vastlegt, zich bij de groep aangesloten.


De inmiddels bekende kunstenaar David Chichua, die sinds 1995 actief kunstenaar in Nederland is nadat hij de Kunstacademie gevolgd heeft in Tbilisi, Georgië. Hij geeft les aan zowel amateur- als reeds gevestigde kunstenaars.


Meerdere leerlingen van David exposeren op deze expositie met hun kunstwerken.


Hun werken zijn uitgevoerd in diverse stijlen waarvan voornamelijk het type realisme, surrealisme, sprookjes- / fantasie.


De exposanten zijn:  Thea Shamugiya,  Marja Verhoeven, Eira Quevedo, Bianca Reniers, Paul v.d. Veer en Johan Beljaars.

Bij het kijken en bekijken speelt het contact tussen de makers en het bezoekers een belangrijke rol. De exposanten leggen uit, lichten toe, discussiëren over wat hen bezielt. Zo kan er een aangename sfeer ontstaan, eigen aan de expositie, waarmee de werkgroep Expo het jaar 2022 start.
The event is finished.

Datum

26 - 27 mrt 2022

Tijd

13:00 - 17:00

Locatie

Bij Verhoeven
Bij Verhoeven, Kerkstraat 8, 4761 CB Zevenbergen

Prijs

Free
QR Code

Reacties zijn gesloten.