Klimaatweek documentaire: Tomorrow (Demain)


Deze voorstelling is op basis van een kleine bijdrage van € 1,00, alleen op reservering!


Samen met Energiek Moerdijk:
De Nationale Klimaatweek is dit jaar van 30 oktober t/m 5 november 2023. We willen als Energiek Moerdijk iedereen aanmoedigen om iets te doen voor een beter klimaat. Dat doen we tijdens deze week op verschillende manieren met diverse organisaties en personen in Moerdijk door samen te werken. Dat doen we ook met Cine7 door deze documentaire te vertonen. Het klimaat heeft jou het hele jaar nodig. Je kunt ieder moment beginnen aan een bewuster leven. Dus waarom vandaag niet? Zet ook de knop om en doe mee! Welke duurzame stap zet jij vandaag? Laat je inspireren door de documentaire.


Over deze documentaire:
Onze planeet wordt bedreigd: de natuurlijke hulpbronnen worden uitgeput, de temperatuur stijgt en de bevolking groeit. Onze ecosystemen kunnen het tempo waarin dit allemaal gebeurt niet meer aan. Op zoek naar oplossingen voor dit probleem reizen Mélanie Laurent en Cyril Dion met hun team naar tien verschillenden landen. Ze ontmoeten daar pioniers die landbouw, energie, economie, democratie en educatie opnieuw proberen uit te vinden om de wereld leefbaarder te maken. Al deze initiatieven hebben één ding gemeen: het zijn kleine lokale groepen mensen die een alternatief bedenken voor het huidige falende model. De film laat zien hoe kleine initiatieven grote gevolgen kunnen hebben voor de wereld van morgen.


Actrice Mélanie Laurent (o.a. bekend van Inglourious Bastards en Beginners) vroeg zich na de geboorte van haar eerste kind af: ‘in wat voor wereld zullen onze kinderen over 40 jaar leven?’ Samen met een vriend Cyril Dion ging zij op onderzoek uit. De film is met behulp van crowdfunding gerealiseerd en is zeer succesvol uitgebracht in België en Frankrijk. De hoge bezoekersaantallen en de vele burgerinitiatieven laten zien dat heel veel mensen bezig zijn met de ontwikkeling van een nieuwe bewuste levenswijze.


TOMORROW van Cyril Dion en Mélanie Laurent won de Gouden Salamander op het Festival van Sarlat en de prijs voor de beste documentaire op het Ram Dam Festival van Tournai. Daarnaast ontving de film een César voor Beste Documentaire en een nominatie voor een Prix Lumière in dezelfde categorie.


Regie: Mélanie Laurent
Cast: Mélanie Laurent, Cyril Dion
Lengte: 118 minuten
Land: FrankrijkThe event is finished.

Datum

02 nov 2023

Tijd

20:00 - 22:30

Locatie

Theater De Schuur
Theater de Schuur, Kerkstraat 23, 4761 CA Zevenbergen

Prijs

€1,00
QR Code

Reacties zijn gesloten.