Jan-Willem Rozenboom

Als de RIVM maatregelen het toelaten presenteert de klassiek pianist Jan Willem Rozenboom op zondag 17 oktober 2021 een concert in Zevenbergen.
Het afgelopen jaar stond voor deze pianist in het teken van Bach.
Hij deelde op sociaal media bijna tweehonderd Elke dag een beetje Bach-video’s, korte video’s over zijn nieuwe ontdekkingen in de muziek van Bach, en maakte drie Online Bach Colleges over de componist. Een logisch vervolg hierop is een concert geven. En in coronatijd betekent dat dus via een livestream.

Drie zondagen belicht hij een ander stuk van Bach. De eerste zondag zijn dat stukken uit Das Wohltemperierte Clavier, relatief korte stukken, waar eigenlijk alles in zit. Bach liet hiermee zien dat hij in alle toonsoorten kon componeren. De tweede zondag speelt hij een aantal stukken uit de Goldbergvariaties. Rozenboom speelde dit al eerder, maar het mooie van deze variaties is dat het moet ‘rijpen’. Hierdoor interpreteert en speelt hij het steeds anders.

De laatste zondag speelt hij de Chaconne. Dat is eigenlijk gecomponeerd voor vioolsolo, maar Brahms heeft het bewerkt voor piano. Saillant detail: het is alleen voor de linkerhand. Naast dat hij zelf achter de vleugel kruipt, zal hij tijdens deze livestream concerten ook over zijn band met Bach vertellen en tegen welke achtergronden Bach deze stukken heeft gecomponeerd.

Rozenboom speelt Bach op zondag vanuit de voormalige kloosterkapel Het Cenakel in Tilburg. De oude kapel is een deel van wat ooit het conservatorium was waar Rozenboom zijn pianostudie begon. Kijk op zondag 11, 18 en 25 april om 20.15 op jwrozenboom.nl voor de livestream-knop. Het concert volgen is heel simpel en gratis.
Als hierdoor uw belangstelling gewekt is, verwachten wij u op ons concert van 17 oktober 2021.


 • 00

  Dagen

 • 00

  uren

 • 00

  Minuten

 • 00

  seconden

Datum

17 okt 2021

Tijd

12:30 - 14:30

Locatie

Gemeentehuis Zevenbergen
Past. van Kessellaan 15, 4761 BJ, Zevenbergen, Nederland
QR Code

Reacties zijn gesloten.