IZUMI Pianoduo


Het IZUMI Pianoduo is een van de toonaangevende pianoduo’s in België. Na het winnen van een aantal prestigieuze internationale wedstrijden, kreeg de carrière van dit tweetal een vliegende start. Het duo verzorgde recitals op de bekende en grote podia in Europa en Azië. Het duo ontving uitnodigingen voor belangrijke concerten zoals met het Volgograd Academic Symphonic Orchestra en voor festivals zoals het Belgische festival Klara in de Singel.

Het duo, bestaande uit Kiyotaka Izumi en Polina Chernova geeft regelmatig masterclasses.


Programma Izumi Piano Duo:

E. Grieg: Holberg Suite
C. Debussy: Petit Suite
F. Liiszt: Mephisto Waltz

C. Franck: Sonata voor viool en piano (arr. Cortot voor piano vierhandig)
M. Ravel: La Valse


Biografie Izumi:
“Het fonkelt, het is spits, het is geraffineerd, maar ook lyrisch en zangerig. Maar niet minderbelangrijk is dat beide pianisten aan de vleugel een bijzonder verhaal vertellen, dat zij hun verbeelding danig aan het werk hebben gezet en die kleurrijk en gearticuleerd gestalte geven. “ Opus Klassiek, 2017


Kiyotaka en Polina hebben twee cd’s opgenomen voor ‘Dutch Record Company’: één geheel gewijd aan R. Schumann. De tweede cd bevat werken van F. Mendelssohn, onder andere complete toneelmuziek voor ‘A Midsummer Night’s Dream’ van W. Shakespeare. Hun cd’s en live optredens worden uitgezonden door ‘MUSIQ3’ en ‘Klara’. Het duo werkte mee aan het project van ‘Radio Klara’ rond E. Satie.

Kiyotaka en Polina hebben een groot repertoire opgebouwd dat varieert van barok tot hedendaagse muziek. Ze promoten ook Belgische componisten zoals Emmanuel Durlet, Lodewijk Mortelmans, Jan Blockx, Arthur De Greef e.a.


The event is finished.

Datum

19 nov 2023

Tijd

14:00 - 16:00

Locatie

De Stad Klundert
De Stad Klundert, Molenstraat 33, 4791 HL Klundert

Prijs

€17,50
QR Code

Reacties zijn gesloten.