Het Serafino String Trio


Op zondag 26 februari 2023 om 14.00 uur treedt het Serafino StrijkTrio op in het Theater “de Schuur” in Zevenbergen.

Het Serafino String Trio met Natalia Gabunia (viool), Naomi Peters (altviool) en Timora Rosler (cello) werd in 2010 opgericht door drie gelijkgestemde muzikanten die de passie voor het strijktrio met elkaar delen.

Het programma bevat de Serenade in D van Ludwig von Beethoven en de Serenade in C van van Ernst van Dohnanyi en strijktrio’s van Franz Schubert en Gideon Klein.


Natalia Gabunia werd geboren in Tbilisi, Georgië. Haar vader was een geliefde leerling van Khachaturian en Goldenweiser, hij was ook een briljant pianist, componist en pedagoog. Begeleid door haar buitengewoon inspirerende en toegewijde leraar Konstantin Vardeli, zette ze al op jonge leeftijd haar eerste stappen als violiste.


Naomi Peters studeerde bij Lex Korff de Gidts in Utrecht, waar ze met de grootste onderscheiding afstudeerde voor haar bachelor. Charles-Andre Linale en Herman Krebbers waren belangrijke en inspirerende docenten.


De Israëlisch/Nederlandse Timora Rosler won in 1996 de eerste prijs op het Stuttgart International Cello Competition. In 1997 won ze de Vriendenkrans van het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. Timora behaalde een uitvoerend diploma aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam, waar ze studeerde bij Dmitri Ferschtman.


Op vele Nederlandse en enkele buitenlandse podia zijn ze te beluisteren geweest; hun optredens werden met groot enthousiasme ontvangen. Enkele quotes uit de Nederlandse pers:


“Top musici.. Homogeniteit in samenklank en vol overtuiging..”
“Vanaf de eerste streken zette het Serafino Strijktrio hun stempel.. “
“Stuwend, expressief werkten zij zich vakkundig door de partituur..”
“Liefde voor de muziek, vanuit je ziel spelen, geen kapsones, warmte, spelen met kleur, bescheiden, beheerst, eerlijk, niet imponeren,
maar behagen….Heerlijk.”


The event is finished.

Datum

26 feb 2023

Tijd

14:00 - 16:00

Locatie

Theater De Schuur
Theater de Schuur, Kerkstraat 23, 4761 CA Zevenbergen

Prijs

€17,50
QR Code

Reacties zijn gesloten.