Harry Imre Dijkstra (klarinet) en Irina Parfenova, (piano)


Een romantische reis door het leven van componist Robert Schumann gepresenteerd door klarinettist Harry-Imre Dijkstra en pianiste Irina Parfenova


‘Schumann op reis’ is een bijzonder verhaal uit de romantische periode van deze componist, uitgevoerd op piano en klarinet. Ontdek de betoverende wereld van Robert Schumann op zondag 25 februari om 14.00 uur. Klarinettist Harry-Imre Dijkstra en pianiste Irina Parfenova nemen je mee op een boeiende reis door het leven van deze romantische componist. Laat je betoveren door prachtige muziek, waaronder stukken als “Bunte Blätter” en “Fantasiestücke”.


De klarinettist Harry-Imre Dijkstra speelt, componeert, arrangeert, reist, legt graag uit en maakt zich sterk voor minder bekend en Oost-Europees repertoire. Hij studeerde aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en doceerde er tegelijk tijdens zijn solistenstudie.
De in Rusland geboren pianiste Irina Parfenova behoeft nauwelijks introductie. Hoewel Irina in Moskou haar pianostudie met succes heeft afgerond, vervolgde ze haar studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Biografieën:

Harry-Imre Dijkstra:
De klarinettist Harry-Imre Dijkstra speelt, componeert, arrangeert, reist, legt graag uit en maakt zich sterk voor minder bekend en Oost-Europees repertoire. Hij studeerde aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en doceerde er tegelijk tijdens zijn solistenstudie. Ook studeerde hij bij Valery Bezroetshenko in St.Petersburg.
Harry-Imre trad solo op met orkest, maakte met jeugdorkesten tournees naar Rusland en Hongarije. Met eigen ensembles gaf hij concerten in Europa en maakte opnames voor de Nederlandse en Tsjechische radio en de Hongaarse televisie. Ook was hij deelnemer en docent op het Orlando Festival. Prijzen won hij op het concours van Caltanissetta (Ensemble Contrasten, derde prijs) en het T.I.M. concours van München (D.D.Duo, eerste prijs). Ook de eerste editie van de Amsterdamse Presentatieconcerten in 2004 schreef hij op zijn naam met het Bennewitz Kwartet.
Als componist en arrangeur heeft hij vooral werk voor eigen gebruik geschreven, maar ook voor ballet, film en theater. Voor ´De Concertzender´ presenteerde en maakte Harry-Imre 440 programma’s over Tsjechische 20e eeuwse muziek. Daarom was hij te zien als deskundige in het VPRO-programma “Reiziger in Muziek”, over zijn geliefde componist Janáček.


Irina Parfenova:
Irina Parfenova begon haar muzikale carrière in haar geboortestad Moskou. Ze studeerde piano bij I. Malinina aan de Gnesin Muziek-Pedagogische Academie. In 1987 rondde zij met succes haar pianostudie af.
In 1990 vestigde Irina zich in Nederland. Zij vervolgde haar studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze lessen volgde bij N. Grubert. Hier behaalde Irina in 1994 haar tweede pianodiploma.
Irina trad op in vele Nederlandse en enkele buitenlandse steden, zoals Los Angeles, Parijs, Hamburg, Moskou, Boedapest, George en Mossel Bay (Zuid-Afrika).
Irina heeft een aantal educatieve projecten gemaakt, zoals muziektheatervoorstellingen (Kasjtanka, Schumann vertelt… De Olifant, We gaan naar het concert!), locatieprojecten, concerten op zorgcentra en muzikale lezingen in de bibliotheken in samenwerking met Harry-Imre Dijkstra (klarinet en vertelling).
Irina speelt verschillende concertprogramma’s, zowel solo als met andere muzikanten, o.a. met Suzanne Arends (fluit), Harry-Imre Dijkstra (klarinet), Helena Basilova (piano), zangeressen Viktoria Pankratova, Marianne Selleger, Ruzanna Nahapetjan, Ekaterina Levental, bas Gijs Nijkamp.
Samen met acteur Bartho Braat en regisseur Gerardjan Rijnders heeft Irina in 2021 een muzikale vertelling ’De Granaten Armband’ ontwikkeld en met succes op de vele theatrale podia gespeeld.


The event is finished.

Datum

25 feb 2024

Tijd

14:00 - 16:00

Locatie

De Stad Klundert
De Stad Klundert, Molenstraat 33, 4791 HL Klundert

Prijs

€17,50
QR Code

Reacties zijn gesloten.