OEKRAÏNE DAGEN

Deze expositie vindt plaats Bij Verhoeven, Kerkstraat 8 in Zevenbergen. Zoals altijd is ook deze expositie gratis te bezoeken.

De opening is op zaterdag 17 juni om 13.00 door wethouder Pauline Joosten.


Oekraïne heeft een buitengewoon rijke culturele traditie. U kunt daarmee kennismaken en ervan genieten op de Oekraïne dagen. Onze werkgroep Exposities heeft een levendig en aantrekkelijk cultureel evenement opgetuigd met foto’s, zang, dans, muziek en kunst. Zo kunt u dit land dat zucht onder een gruwelijke oorlog van een andere kant leren kennen.


Er wonen inmiddels vele Oekraïners noodgedwongen in onze gemeente. Velen van hen werken mee om hun culturele rijkdom en tradities aan anderen te laten zien.


De kunstenaars Anastasia Velichkovska, Lada Baryshnikova, Vitalii Rudenko, Bogdan Tarasenko, Ganna Maslovska en Olexsandra Monastyrska die (tijdelijk) in Moerdijk wonen presenteren hun kunstwerken.


De geschiedenis komt aan bod in ruim 60 foto’s die verhalen over de cultuur. Ook liggen er boeken met nog meer informatie.


Op zaterdag is er een optreden van het ensemble Roesalka met zang, dans en een modeshow. De kleurrijke groep met prachtige kostuums en wervelende dans staat garant voor een fantastische beleving.


Op zondag is er een optreden van het ensemble “Kalinka”. Dit gezelschap met dansers en zangers brengen hun Oekraïense tradities en folklore op het podium tot leven.


Het belooft een prachtig weekend te worden!

Komt u ook?
The event is finished.

Datum

17 - 18 jun 2023

Tijd

13:00 - 17:00

Locatie

Bij Verhoeven
Bij Verhoeven, Kerkstraat 8, 4761 CB Zevenbergen

Prijs

Free
QR Code

Reacties zijn gesloten.