Expositie: Natuurlijk Getekend!

Natuurlijk Getekend!

Natuurlijk Getekend!” is een verzameling van tekeningen en schilderingen door kinderen uit de Gemeente Moerdijk. Deze kinderen hebben onder begeleiding van Stef den Ridder, wetenschappelijk illustrator en auteur, de natuur in beeld gebracht. Deze tekeningen zijn o.a. gemaakt tijdens de buitenschoolse activiteit “Dieren en Natuur tekenen” die Stef aanbiedt op verschillende scholen in de gemeente.

Tijdens de expositie is het resultaat te zien van enthousiaste tekenleerlingen die behalve hun tekenvaardigheid, ook hun interesse voor de natuur hebben uitgebreid tijdens de lessen. Door tijdens de lessen te focussen op het tekenen en schilderen met de hand en het kijken naar de natuur, probeert Stef de kinderen weer enthousiast te maken voor die dingen die soms toch wat lijken te verdwijnen. Zo wordt er tegenwoordig veel digitaal getekend en ontworpen, maar juist een echt potlood in je hand houden, goed kijken en vanuit een schets beginnen is zo mooi aan tekenen. En daar leer je ook het meeste van. Zo kun je niet even op “wissen” klikken als je te hard drukt met je potlood of een foutje maakt met verven. Vervolgens is het dan geweldig als je tekening of schildering helemaal gelukt is. En dat mag uiteraard met vallen en opstaan. Het belangrijkste is dat iedereen zijn best doet en er plezier in heeft. Zowel het enthousiasme als het doorzettingsvermogen ontbrak niet tijdens de lessen en dat is goed terug te zien in de kunstwerken.

Al deze werken hebben dus met de natuur te maken; dit kan een tekening van een dier zijn, een plant, een grote schoolplaat zoals die van M.A. Koekkoek die vroeger in de klas hingen of een natuur dagboek. De natuur bleek een heel geschikt onderwerp: in deze tijd is het heel belangrijk dat we de natuur die we nog hebben waarderen, en ergens een interesse voor ontwikkelen gaat juist heel goed als je het uitgebreid bestudeert tijdens een tekenles. Natuurlijk is het ook wel zo dat Stef wetenschappelijk illustrator is, dus dan eindig je al snel bij natuur illustraties, waardoor de kinderen gemotiveerd worden om naar de les te komen met bladeren, veren en natuurboeken.

“Natuurlijk Getekend!” is dan ook de perfecte titel. Natuurlijk is al dit werk getekend met de hand, want dat is toch wel de basis van echte kunstenaars, maar uiteraard draait het dus ook om de tekeningen met een natuurthema. Kortom, de titel spreekt voor zich en al helemaal als u de prachtige werken komt bekijken!

De toegang is gratis!

Voor vragen stuur ons een mail op: exposties@cultuurmoerdijk.nl
The event is finished.

Datum

02 - 03 okt 2021

Tijd

13:00 - 17:00

Locatie

Bij Verhoeven
Bij Verhoeven, Kerkstraat 8, 4761 CB Zevenbergen

Prijs

Free
QR Code

Reacties zijn gesloten.