Dr. Bernard and the Swing Cats


Op zondag 23 april 2023 om 14.00 uur treden Dr. Bernard and the Swing Cats op bij restaurant van der Hooft op de Markt 8 in Zevenbergen.Dr. Bernard and the Swing Cats in de nieuwe formatie van (huisarts en klarinettist) Bernard Berkhout. Deze formatie is niet alleen bekend in Jazzkringen, is ook enorm populair in Lindyhop Scene.


(lindyhop is een jive achtige dans uit de 30tiger jaren. Lindyhop ontleent z’n naam aan Charles Lindberg die als eerste over de Atlantische Oceaan “hopte” van New York naar Parijs.


Bernard Berkhout is daadwerkelijk dokter van professie, maar buiten het spreekuur geeft hij toe aan zijn grootste passie, de muziek. Ooit ontdekt door Pim Jacobs/Rita Reys, en onderscheiden met een Edison, solistenprijzen van het North Sea Jazz Festival, Jazz Festival Breda en Den Bosch (Jazz In Duke Town) behoort hij inmiddels tot Nederlands Jazz iconen. Door weekblad Elsevier werd hij uitgeroepen tot de Nederlandse “King of Swing”.


In de jaren ´80 en ’90 speelde hij voornamelijk met zijn “Swing Mates” op alle Nederlandse Jazzfestivals en in de schouwburgen. Rond 2006 kwam daar verandering in. Om een andere passie voorrang te geven, richtte hij zich voornamelijk op het optreden met de “Swing Orchestra”, een 16-mans sterke op Benny Goodman/Fletcher Henderson georiënteerde Big Band, die in heel Europa optrad en immens populair is in Lindyhop kringen.

De cd “Let’s Dance” vindt aftrek over de hele wereld.


Sinds 2016 heeft hij weer een klein combo “The Swing Cats”. Niet alleen als klarinettist maar ook als zanger.


The event is finished.

Datum

23 apr 2023

Tijd

14:00 - 17:00

Locatie

Van der Hooft
Markt 8, 4761 CD Zevenbergen

Prijs

€17,50
QR Code

Reacties zijn gesloten.