Decision to Leave

Decision to Leave is met afstand Park Chan-wooks elegantste film.

Een van de beste films op het afgelopen filmfestival van Cannes was het bloedstollend mooie Zuid-Koreaanse melodrama Decision to Leave.


VPRO Cinema (★★★★) ‘Een sensueel kat-en-muisspel’
de Volkskrant (★★★★) ‘Diep doolhof van intriges en misleidingen’
NRC (★★★★★) ‘Ingenieuze, sensueel ingehouden misdaadfilm’
Decision to Leave van de Zuid-Koreaanse regisseur Park Chan-wook (OLDBOY, THE HANDMAIDEN) is een spannend, maar sensueel detectiveverhaal. Met humor en melancholie schept Park Chan-wook een romantische, intrigerende thriller.


De ijverige detective Hae-joon (Park hae-il) onderzoekt de verdachte dood van een man die van een berg is gevallen. Seo-rae (Tang Wei), de weduwe van de man, lijkt niet erg rouwig om het verlies. Hae-joon heeft zijn bedenkingen, maar raakt in de ban van deze ongrijpbare vrouw. Is ze echt zo onschuldig als ze lijkt, of is Hae-joon haar volgende prooi? Hij neemt geen risico en vertrekt naar een andere stad.


Decision to Leave heeft een ingenieuze plot en ziet er schitterend uit. ‘Gorgeously and grippingly made’, aldus The Guardian die de film 5 sterren toebedeelde. Op het Filmfestival in Cannes won Park Chan-wook dan ook de prijs voor de Beste Regie.


Drama / Mystery | 138 minuten
Oorsprong: Zuid-Korea
Geregisseerd door: Chan-wook Park
Met onder meer: Tang Wei, Park Hae-il en Go Kyung-pyoThe event is finished.

Datum

20 jan 2023

Tijd

20:00 - 22:30

Locatie

Theater De Schuur
Theater de Schuur, Kerkstraat 23, 4761 CA Zevenbergen

Prijs

€7,50
QR Code

Reacties zijn gesloten.