Close


De dertienjarige Léo en Rémi zijn al jaren beste vrienden en gaan heel vanzelfsprekend met elkaar om. Maar wanneer ze voor het eerst naar de middelbare school gaan en een klasgenoot – die ziet hoe close de twee zijn – vraagt of ze een paartje zijn, ontkent Léo geschrokken en begint hij zich opzichtig van Rémi af te keren.


Mooi verteld en uitstekend gespeeld; vooral door de jonge Dambrine als de door schuld verteerde Léo, die ziet wat het verbreken van de vriendschap doet met Rémi. Waardige opvolger van transgenderdrama Girl, het met prijzen overladen regiedebuut van de Belgische regisseur Lukas Dhont.


Hij vertelt ons dit hartverscheurend coming of age verhaal over vriendschap en ontluikende liefde door de ogen van Leo (een ronduit schitterende Eden Dambrine). De twee kinderen spelen zo geloofwaardig dat je geen moment uit het verhaal gerukt wordt.


‘Dhont laat hier, nog meer dan met Girl, zien dat hij een prachtige opvolger is voor de gebroeders Dardenne.


Lukas Dhont neemt zijn tijd om zijn verhaal te vertellen, maar dat stoort niet. Als toeschouwer leef je zo intens mee met wat zich voor je ogen afspeelt dat je het drama dat eraan komt zelfs niet ziet aankomen. Hartverscheurend is het hoe het leven van twee kinderen zo ineens overhoop gegooid kan worden.


Oorsprong: België / Nederland / Frankrijk
Geregisseerd door: Lukas Dhont
Met onder meer: Eden Dambrine, Gustav De Waele en Émilie DequenneThe event is finished.

Datum

13 okt 2023

Tijd

20:00 - 22:30

Locatie

Theater De Schuur
Theater de Schuur, Kerkstraat 23, 4761 CA Zevenbergen

Prijs

€8,00
QR Code

Reacties zijn gesloten.